середу, 21 грудня 2016 р.

Тези вебінару «Сила Образів»

Вебінар завершився і це було справді чудово. Як багато можна зробити на уроці за допомогою однієї фотографії! Дякую видавництву National Geographic Learning за безцінний матеріал.З тими, кому цікаві нові освітні технології та хто бажає зробити свій урок цікавішим та ефективнішим,  я вирішила поділитися інформацією. Всі авторські права належать компанії National Geographic Learning, тож не забувайте вказувати на це, коли будете використовувати данний матеріал. данний матеріал.
   

понеділок, 19 грудня 2016 р.

Увага! Конкурс.

Розпочався IV Всеукраїнський конкурс есе “Я – європеєць”. Детальніше читати за посиланням.

пʼятницю, 16 грудня 2016 р.

ДПА з англійської мови у 2016-17 навчальному році

ДПА для 11 класу

Беручи до уваги позитивні відгуки про іспит 2015/16 навчального року від вчителів-практикантів та експертів у галузі освіти було прийнято рішення залишити формат екзамену для 11 класу на 2016/17  навчальний рік незмінним. Критерії оцінювання, заявлені у минулому році залишаться так само актуальними в поточному начальному році.

Увага, новий формат ДПА для 9-тих класів 

Міністерством освіти і науки України було прийнято рішення про розширення співпраці з видавництвом MM Publications та розробки формату іспиту для 9-тих класів  загальноосвітніх навчальних закладів рівня А2. Рішення було прийнято спираючись на позитивний досвід розробки формату та критеріїв оцінювання державної підсумкової атестації для 11 класу  в 2015/16 навчальному році. Тести ДПА рівнів А2, B1 та B2 будуть створювати цілісну послідовну систему оцінювання знань школярів і складатимуться 3-х частин: читання, використання мови та письма. Після остаточного затвердження формату іспиту для 9-го класу вся інформація буде опублікована на сайті Міністерства освіти і науки України в розділі «Державна Підсумкова Атестація».

Екзаменаційні завдання

2016/17 навчальний рік відзначиться змінами у процедурі проведення іспиту. На відміну від минулого  року, коли було проведено централізоване розсилання завдань до всіх шкіл на території України, в  поточному  році екзаменаційні завдання будуть складатися самими вчителями, відповідно до нового формату іспиту та вимог МОН. Нагадуємо всім учням та вчителям, що на допомогу у підготовці  до державної підсумкової атестації було
створено сайт http://www.dpa2016.com.ua.  Ресурс містить інформацію про структуру, формат екзамену, методичні рекомендації щодо його проведення, критерії оцінювання, а також інтерактивні тести для рівнів В1 та В2. Після остаточного затвердження МОН формату тесту для 9-тих класів загальноосвітніх шкіл на сайті буде розміщено інтерактивний тест для рівня А2.

Частина «Аудіювання»

Беручи до уваги прийняте МОН рішення про прийняття формату та критеріїв оцінювання  2015/16  навчального  року для проведення тестування у 2016/17 році в 11 класі, наголошуємо, що частина аудіювання не буде включена в структуру іспиту.

Приєднуйтесь до вебінару від видавництва National Geographic Learning!

В підтримку конкурсу «Одна фотографія – тисяча ідей!» видавництво National Geographic Learning проводить вебінар за темою «Сила Образів». Головний доповідач на семінарі – Alex Warren - вчитель-тренер, який має міжнародні кваліфікації CELTA та DELTA .
Вебінар відбудеться 20.12.2016 о 17.00 за київським часом.
Чи усвідомлювали ви наскільки впливовою є сила образів?
Візуальна грамотність завжди відігравала важливу роль в житті людства. Здатність зрозуміти, інтерпретувати і створювати образи була притаманна людині ще в часи ранніх цивілізацій - від наскельних малюнків в часи палеоліту до ієрогліфів єгиптян.
Сьогодні ми живемо в світі, де візуалізація як ніколи є невід’ємною частиною нашого життя. Уявити дискурс без неї було б нереально і навіть не мало сенсу. Наші спогади, емоції, досвід - все відтворюється у світлинах.
В рамках практичного вебінару «Сила Образів» будуть представлені цікаві ідеї, як ефективно використовувати фотографії, щоб зробити навчання більш захоплюючим та різноманітним!
Запрошуємо реєструватися за посиланням!