вівторок, 16 лютого 2010 р.

Сценарій виступу агітбригади «Ми – за безпечний Інтернет»

Учень 1. Ми з радістю усі свій виступ починаєм,
В питаннях кібернетики суперників не маєм!

Учень 2. Ми знаєм інтернет, як рідну косметичку,
Шукати інформацію ввійшло у нас у звичку!

Учень 3. Мережа небезпечною зробилася для нас,
Такий-то, люди добрі, настав для людства час.

Учень 1. Ті ігри, спами, віруси шкідливі для людей.
Від інтернет-залежності рятуйте всіх дітей!

Учень 2. Не знаємо ми міри для інтернет-розваг,
І від оцього всього вже їде в людства дах!!!

Учень 3. Цікава павутина цупкий капкан сплела,
І інтернет-мережа забила нам гола!

Учень 1. Розшукують нас віруси і небезпечний спам.
Все більше наближається підставлений капкан.

Учень 2. Чому комп висне, париться? Зійдіть з леза ножа!
Оці всі дивні фокуси дарує мережа!

Учень 3. А щоб ці подаруночки не викликали страх,
Завчіть, що кібернетика лише в наших руках!!!

Учень 4. Що таке Інтернет і для чого він потрібний ? Інтернет – це глобальна мережа, що об'єднує величезну кількість комп'ютерів по всій земній кулі. Найцікавіша особливість Інтернета – незалежно від фізичного розташування комп'ютерів, доступ до них здійснюється абсолютно однаково. У теперішній час Інтернет – це невід'ємна частина нашого життя. Зараз у ньому працюють більш ніж 300 мільйонів людей. Давайте спробуємо відповісти на питання: Інтернет – за чи проти? «Бути чи не бути»?

Учень 5. Найголовніша перевага глобальної мережі Інтернет – можливість видаленого доступу до інших комп'ютерів. Це дає можливість діставання доступу до різних баз даних і так далі. Інтернет відкрив перед людьми нові кордони. Доступ практично до будь-якої інформації – це, звичайно, добре.

Учень 6. Але заборонений плід солодкий. В Інтернеті відсутня будь-яка цензура. Насильство, розпуста і шахрайство – процвітають. Більш того, часто нам нав'язують те, від чого варто було б захищати. Варто тільки увійти в мережу, як вас одразу ж заспамять пропозиціями відвідати ті чи інші сайти. Іноді від таких пропозицій просто неможливо відмовитися. Хитрі програми самі відкривають вам потрібні сторінки, мелькаючі анімовані картинки заворожують ... І це мінус.

Учень 7. Люди знайшли для себе спосіб формувати коло спілкування, який раніше був технічно неможливий. Наприклад, людина, що цікавиться, скажімо, волохатими метеликами, без допомоги Інтернету не могла знайти достатню кількість людей з аналогічними інтересами. Це позитивна якість Інтернету.

Учень 8. Вже почали говорити про новий вид захворювання: інтернет - залежності. Деякі люди буквально живуть на просторах електронної мережі. Регулярно сидять на форумах, грають в онлайн ігри, користуються чатами, «аською», створюють особисті щоденники. Вони проводять в Інтернеті практично весь вільний час, відволікаючись лише на походи в магазин і на навчання.

Учень 9. А я вважаю, що дуже зручною і корисною, особливо для зайнятих і ділових людей, є Інтернет-пошта. Вона дозволяє нам пересилати і отримувати листи з різних кінців світу за лічені секунди, тоді як звичайною поштою це може зайняти тиждень або навіть більше. До того ж вона майже безкоштовна і не потребує багато часу. Ще однією позитивною стороною Інтернету є реклама і магазини. Тут ти можеш знайти будь-яку продукцію, що тебе цікавить, подивитися ціну, магазини, де продається цей товар та іншу інформацію, і за бажанням придбати.

Учень 10. Особливу тривогу викликають онлайн-ігри. Вважається, що саме вони представляють саму серйозну загрозу для психіки, особливо для психіки молодої і не до кінця сформованої. Проблеми із зором, головні болі, психічні розлади, безсоння, нервозність - ось ті характерні риси, якими відрізняються геймери (завзяті любителі комп'ютерних ігор). Багато людей не мають інших цілей у житті, крім як самоствердитися в грі. І хоча більшість ігор в мережі безкоштовна, деякі гравці витрачають величезні гроші, щоб отримати перевагу над суперниками.


Учень 11. Нарешті, Інтернет - це величезна інформаційна база, з якою не зрівняється жодна бібліотека світу. Унікальні комунікативні можливості дозволяють без особливих зусиль і витрат зв'язатися з будь-якої точки світу. Величезна кількість пізнавальних сайтів, навчальних програм існує в Інтернеті і користується величезним попитом.

Учень 12. Напевно, все-таки користі від Інтернету більше, ніж шкоди. Особливо в сьогоднішньому світі, де життя тече все швидше і швидше. Очевидно, що в найближчому майбутньому він повністю або майже повністю замінить всі інші засоби зв'язку. Тож нам прийдеться навчитись правильно ним користуватись. Ми приготували для вас перелік загроз та порад, як з ними боротись.

Презентація учнів (Power Point)

Учень 4. Тож, досить нерозумно було б висмикувати вилку з розетки та ховати системний блок ... Інтернет - всього лише інструмент, а не всесвітнє зло. Учіться користуватися ним з розумом і не йти у різних компаній, що заробляють на нас гроші. А що стосується віртуального життя – краще спробуйте знайти себе в реальному житті і в ньому стати значимою і авторитетною людиною.

Пісня (на мотив пісні Ані Лорак «А я за тобой в огонь»)

З Інтернетом життя клас,
Не сумуй – не треба!
Ми вам хочем розказать, научить всіх
Як безпечно треба чить
У всесвітній мережі.

Приспів:
Ми хочем допомогти
Знайомих нових знайти,
Безпечно у мережі
Знання збагатить свої.
Щоб віруси й спам життя
Не нищили без кінця,
Ми маєм боротись з цим,
Щоб легше жилось усім.

Немає коментарів:

Дописати коментар