пʼятницю, 16 грудня 2016 р.

ДПА з англійської мови у 2016-17 навчальному році

ДПА для 11 класу

Беручи до уваги позитивні відгуки про іспит 2015/16 навчального року від вчителів-практикантів та експертів у галузі освіти було прийнято рішення залишити формат екзамену для 11 класу на 2016/17  навчальний рік незмінним. Критерії оцінювання, заявлені у минулому році залишаться так само актуальними в поточному начальному році.

Увага, новий формат ДПА для 9-тих класів 

Міністерством освіти і науки України було прийнято рішення про розширення співпраці з видавництвом MM Publications та розробки формату іспиту для 9-тих класів  загальноосвітніх навчальних закладів рівня А2. Рішення було прийнято спираючись на позитивний досвід розробки формату та критеріїв оцінювання державної підсумкової атестації для 11 класу  в 2015/16 навчальному році. Тести ДПА рівнів А2, B1 та B2 будуть створювати цілісну послідовну систему оцінювання знань школярів і складатимуться 3-х частин: читання, використання мови та письма. Після остаточного затвердження формату іспиту для 9-го класу вся інформація буде опублікована на сайті Міністерства освіти і науки України в розділі «Державна Підсумкова Атестація».

Екзаменаційні завдання

2016/17 навчальний рік відзначиться змінами у процедурі проведення іспиту. На відміну від минулого  року, коли було проведено централізоване розсилання завдань до всіх шкіл на території України, в  поточному  році екзаменаційні завдання будуть складатися самими вчителями, відповідно до нового формату іспиту та вимог МОН. Нагадуємо всім учням та вчителям, що на допомогу у підготовці  до державної підсумкової атестації було
створено сайт http://www.dpa2016.com.ua.  Ресурс містить інформацію про структуру, формат екзамену, методичні рекомендації щодо його проведення, критерії оцінювання, а також інтерактивні тести для рівнів В1 та В2. Після остаточного затвердження МОН формату тесту для 9-тих класів загальноосвітніх шкіл на сайті буде розміщено інтерактивний тест для рівня А2.

Частина «Аудіювання»

Беручи до уваги прийняте МОН рішення про прийняття формату та критеріїв оцінювання  2015/16  навчального  року для проведення тестування у 2016/17 році в 11 класі, наголошуємо, що частина аудіювання не буде включена в структуру іспиту.

Немає коментарів:

Дописати коментар