четвер, 30 листопада 2017 р.

Як зупинити булінг?

         Усі ми – як дорослі, так і діти – постійно стикаємося з необхідністю і можливістю вибору:
якими бути, із ким і як спілкуватися, як вчинити в тій чи іншій ситуації. Це рішення зрештою формує не лише наш світогляд, але й визначає світ довкола нас: спочатку в школі, виші, а пізніше – на роботі, вдома, у родині, країні і в глобальному суспільстві в цілому.
        Усесвітній День Гідності (Global Dignity Day) – це незалежний, соціальний, політично й релігійно нейтральний проект, мета якого – подвигати молодь, учнівство й студентство керуватися почуттям власної гідності у своїх повсякденних діях. Цього року він відмічається в Україні з 21 по 9 грудня (День боротьби з корупцією). Паралельно з 25 листопада стартувала щорічна Всеукраїнська акція "16 днів проти насильства". Ми вирішилп поєднати ці дві визначні події в одному Уроці гідності.
         Сьогодні заняття "Стоп булінг. Вчимося жити разом" змусило учнів 5-6 та 7-8 класів замислитися над таким поняттям як булінг та різними його формами.  На матеріалі мультфільму "Пташки" (Paxar), репортажу телеканалу 1+1 "Обережно, булінг - українські діти все частіше стають жертвами цькування своїх однолітків" та відеоматеріалів каналу Brooks Gibbs діти вчилися розпізнавати всі види знущань, складати "булінговий термрметр" та давати поради тим, хто став жертвою психологічного насилля. 
         Матеріали до даняття можна знайти на сторінці блогу Виховна робота.






Немає коментарів:

Дописати коментар