четвер, 22 лютого 2018 р.

Самоосвіта: навчаємось учити


Сьогодні неможливо працювати у школі не навчаючись новому. І дуже полегшує процес самоосвіти доступ до безкоштовних вебінарів, які проводять різноманітні компанії та видавничі будинки. Ось і на цьому тижні компанія Пірсон запропонувала всім бажаючим не тільки в Україні, а й в усьому світі, відвідати серію вебінарів професійного розвитку вчителів англійської мови в початковій ланці.
Як вчителі початкових класів, ми знаємо, що підтримка є важливою частиною ефективного уроку для наших учнів, але що саме це означає в нашому повсякденному навчанні англійської? Вебінар "Scaffolding: Giving our Primary Pupils the Support they need" розглянув ключові аспекти цього прийому навчання від встановлення чітких цілей навчання та оцінки компетентності наших учнів, до поступового збільшення виклику і переходу до більш високих цілей. Ми побачили практичні приклади того, як скафолдінг (прийом риштування) може працювати в початкових класах і як це може зробити дітей більш впевненими та здатними до навчання в майбутньому.
"Fostering the 4Cs: key competencies for success"  Вчителі англійської мови  у початковій школі роблять набагато більше, ніж навчають англійській мові. Ми хочемо розвинути у наших учнів компетенції, які їм потрібні щоб процвітати у школі та в житті. Ми надаємо можливості для спілкування, шукаємо шляхи до співпраці, прагнемо сприяти творчості та розвивати критичне мислення. На цьому вебінарі було розглянуто, що 4C (creativity, communication, collaboration and critical thinking) означають для початкових вчителів у 21-му столітті, і запропоновано цікаві, практичні заходи для їх розвитку у наших учнів.
"Playing for real: getting the most out of games in primary" 
У ELT ми завжди грали в ігри. Але, якщо раніше вони часто використовувалися як заохочення або винагороди, сьогодні вони складають невід'ємну частину уроків. Вони не тільки розширюють, зміцнюють чи допомагають в освоєнні нових концепцій, але також забезпечують цінний відгук про ефективність наших студентів. Але що перетворює гру в справжній досвід навчання? Як ми можемо зробити наші уроки кращими? У цьому практичному веб-семінарі ми побачили, як ігри та навчання на основі гри можуть бути корисними для наших учнів.

Немає коментарів:

Дописати коментар